Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-05@14:43:59 GMT

پایداری آب نیاز دیرینه روستاهای خراسان رضوی

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۷۳۷۳۳

توسعه شبکه آبرسانی از مهمترین الزامات رشد و شکوفایی در روستاها و عامل پویایی است که به صورت ویژه در دولت تدبیر و امید در سراسر کشور از جمله خراسان رضوی دنبال می‌شود.

طبق آخرین سرشماری حدود ۲۶ درصد جمعیت کشور در روستاها ساکن هستند، جمعیتی که نقش مهمی در تولید و خودکفایی در بخش‌های مختلف به خصوص کشاورزی و دامداری دارند اما به دلیل مشکلات زیرساختی روز به روز از تعداد آنها کاسته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حفظ جمعیت روستایی و تامین زیرساخت‌های لازم برای جلوگیری از مهاجرت روستائیان از مهمترین رویکردهای دولت تدبیر و امید است و در این خصوص در بخش‌های مختلف اقدامات چشمگیری داشته که افزایش جمعیت برخوردار روستایی از آب شرب از آن جمله است.

به گفته قاسم تقی‌زاده خامسی، معاون وزیر نیرو، آبرسانی به روستاها در دولت تدبیر و امید بیشتر از ۱۰ برابر شده است، تا قبل از این دولت ۹۰۰ هزار نفر در روستاهای بالای ۲۰ خانوار سیستم آبرسانی پایدار داشتند که این پوشش اکنون به ۷.۷میلیون نفر رسیده و تا پایان دولت به ۱۰ میلیون نفر نزدیک خواهد شد.

درحال‌حاضر حدود ۶ هزار روستا در کشور با تانکر آبرسانی می‌شوند که بیشتر آنها زیر ۲۰ هزار نفر هستند، در خراسان رضوی نیز در آغاز فعالیت دولت یازدهم، هزار روستا با تانکر سیار آبرسانی می‌شدند اما با اقدامات صورت‌گرفته هم‌اکنون این رقم به ۲۸۰ روستا کاهش یافته ‌است.

برخورداری ۷۶.۷ درصد روستائیان خراسان رضوی از آب سالم بهداشتی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی در خصوص وضعیت آبرسانی به روستاهای این استان گفت: شاخص کنونی بهره‌مندی روستانشینان از آب سالم و بهداشتی در این استان ۷۶.۷ درصد است.

سید ابراهیم علوی افزود: شاخص بهره‌مندی روستانشینان خراسان رضوی از آب سالم و بهداشتی تا پیش از اقدامات دولت تدبیر و امید ۶۶ درصد بود اما ظرف هفت سال اخیر ۱۰ درصد افزایش یافته است.

وی ادامه داد: در ابتدای کار دولت یازدهم جمعیت برخوردار از آب سالم و بهداشتی در روستاهای خراسان رضوی کمتر از ۹۰۶ هزار نفر بود که این تعداد اکنون به یک میلیون و ۵۳ هزار نفر افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: حجم مخازن ذخیره  آب روستایی نیز با ۲۸ درصد افزایش به حدود ۳۰۷ هزار متر مکعب رسیده ‌است.

اختصاص منابع صندوق توسعه ملی به تامین آب پایدار در روستاها

وی افزود: هم‌اکنون ۲۸۰ روستا با مجموع جمعیت ۶۶ هزار نفر در خراسان رضوی با تانکر سیار آبرسانی می‌شوند که آبرسانی سیار به ۱۳۰ روستا از این تعداد بطور دائمی و در ۱۵۰ روستا به شکل فصلی صورت می‌گیرد.

علوی ادامه داد: تامین پایدار آب و رفع مشکلات کم‌آبی روستاهای باقیمانده نیز با ساخت مجتمع‌های محلی آبررسانی با اعتبارات تخصیصی از صندوق توسعه ملی در دست انجام است.

وی گفت: این شرکت با وجود کمبود منابع اعتباری و ایجاد دیون، آبرسانی به روستاهای دارای مشکل را با بسیج  امکانات آغاز کرده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با اشاره به ۲۶ هزار کیلومتر خطوط و شبکه توزیع آب در دو هزار و ۴۰۰روستا و ۴ هزار کیلومتر در ۷۲ شهر زیرپوشش افزود: ۵۰ درصد این مقدار با بیش از  ۳۰سال قدمت نیاز به تعویض و اصلاح دارد.

وی ادامه داد: آبفای استان هزینه تامین آب تک روستاها را به هر شکل ممکن تامین میکند ولی در مورد مجتمع های آبرسانی که اغلب چندین روستا با چندهزار نفر جمعیت را آبرسانی می‌کنند  نیاز به اعتبار کلان دارد که منابع صندوق توسعه میتواند راهگشا باشد.

علوی گفت: وجود چندین میلیون راس دام سبک و سنگین و طیور، مصرف آب را دربرخی روستاها ۶۸ درصد ودر تعدادی دیگر تا ۱۰۰ درصد افزایش داده و بروز کم آبی و تشدید مشکلات تامین آب روستائیان را در پی داشته است.

وی افزود: وظیفه شرکت آبفای استان، تامین و توزیع آب شرب و بهداشت شهروندان و روستائیان و نه دام و طیور و بخش کشاروزی است و مشترکان باید مصرف خود را بر اساس میزان سرانه تنظیم کنند تا همه شهروندان و روستائیان از آب شرب بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با ۵۶۹ هزار و ۹۲۸ مشترک هم‌اکنون حدود ۱۱ درصد از مشترکان آب و فاضلاب روستایی کشور را به خود اختصاص داده است.

آبرسانی پایدار به روستاهای مشهد

یکپارچه‌سازی شرکت‌های آب و فاضلاب روستایی و شهری از طرح‌های خوب دولت تدبیر و امید در راستای افزایش کیفیت خدمات رسانی به روستاهاست و از ابتدای سال جاری با اجرای طرح یکپارچه‌سازی این شرکتها، روستاهای شهرستان مشهد زیرپوشش شرکت آب و فاضلاب مشهد درآمدند و آبرسانی به این روستاها به این شرکت محول شد و رفع مشکلات آب این روستاها در دستور کار قرار گرفت.

فرماندار مشهد گفت: در پی شناسایی مشکلات روستاهایی که با مشکل آب مواجه هستند این تنگناها در قالب برنامه کوتاه ‌مدت و میان‌مدت در حال رفع هستند لذا در آینده نزدیک ارائه خدمات در حوزه آب و آبرسانی به روستانشینان این شهرستان پایدار می‌شود.

محمد رضا هاشمی افزود: با یکپارچه‌سازی شرکتهای آب و فاضلاب روستایی و شهری از ابتدای امسال به منظور تامین آب شرب روستاها و همچنین خدمات پایدار ۲۲۲ روستا به همراه سه شهر با مجموع جمعیت ۲۵۰ هزار نفر و ۹۰ هزار اشتراک در این شهرستان تحویل شرکت آب و فاضلاب مشهد شدند.

وی ادامه داد: در چارچوب برنامه‌ریزی صورت گرفته اقداماتی همچون حفر چاههای جدید، اجرای عملیات اصلاح شبکه، ساخت ایستگاههای پمپاژ آب، مخازن جدید و همچنین تعویض و تعمیر الکتروپمپها صورت می‌گیرد تا در آینده نزدیک شاهد ارائه خدمات پایدار آبرسانی به روستانشینان باشیم.

فرماندار مشهد گفت: مشکل بیشتر روستاهای این شهرستان وجود انشعابات غیرمجاز غیرمسکونی نظیر خانه‌باغها و اماکن تجاری، فعالیت پمپهای غیرمجاز، پوسیدگی و قدمت شبکه لوله‌کشی توزیع و خطوط انتقال آب است که این عوامل باعث بروز مشکل در امر توزیع عادلانه آب در روستاهای شهرستان مشهد شده‌اند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد نیز با بیان اینکه ۱۰۰ درصد جمعیت شهر  مشهد از آب شرب سالم و بهداشتی برخوردار هستند گفت: با اجرای طرح یکپارچه‌سازی شرکتهای آب و فاضلاب روستایی و شهری، تامین آب پایدار برای روستاهای شهرستان مشهد نیز به صورت جدی پیگیری می‌شود.

حسین اسماعیلیان افزود: از مجموع ۳۵۳ روستا در شهرستان مشهد که خدمات رسانی آنها به شرکت آبفای مشهد واگذار شده، تاکنون ۲۲۲ روستا تحویل‌ شده است و آماده تحویل روستاهای باقی مانده و ارائه مسوولیت قانونی خود هستیم.

وی با بیان اینکه ۱۴۰ روستا در این شهرستان با مشکلات مختلف در تامین آب مواجه است، ادامه داد: برای رفـع مشکل این روستاها ۳۳۰ میلیارد ریال مورد نیاز است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: در این مدت مشکلات و کمبودهای این روستاها شناسایی شده و در قالب برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت در حال رفع آن هستیم و در حال حاضر اقدامات مختلف نظیر حفر ۲۲ حلقه چاه، اجرای ۸۰ کیلومتر خطوط انتقال و توزیع شبکه، احداث ۲۰ مخزن با ظرفیت پنج هزار و ۵۰۰ متر مکعب و بهسازی ۴۰ حلقه چاه در حال اجراست.

وی افزود: باغ ویلاها و انشعابات غیرمجاز نیز مشکل آب‌رسانی را حادتر می‌کند که امیدواریم با رعایت مدیریت مصرف و همچنین شناسایی انشعابات غیرمجاز شرایط خوبی برای روستائیان فراهم شود.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: روستاها آبرسانی تانکر سیار شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شرکت آب و فاضلاب مشهد آب و فاضلاب روستایی دولت تدبیر و امید سالم و بهداشتی یکپارچه سازی شهرستان مشهد آب سالم هزار نفر تامین آب آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۷۳۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۹۵ درصدی پروژه آبرسانی به شهر جوانرود

مدیرعامل شرکت آبفا استان کرمانشاه گفت: پروژه آبرسانی تجهیز و تکمیل چاه و خط انتقال آب «تم تم» در شهرستان جوانرود با پیشرفت ۹۵ درصدی در حال تکمیل است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، رضا داودی امروز _ یکشنبه شانزدهم اردیبهشت _ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این پروژه با اعتبار اولیه ۱۰ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان در حال اجرا است.

وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی قابل توجه این پروژه، افزود: تاکنون کارهای خوبی در پروژه از جمله اجرای ۱۲ کیلومتر لوله گذاری با لوله ۳۱۵ پلی اتیلن، متصل نمودن خط برق، تجهیز چاه و ساخت ۲۲ باب حوضچه تا مخزن صادق آباد، انجام شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: با بهره‌برداری از این پروژه از تنش آبی شهر جوانرود کاسته و چندین روستای شهرستان روانسر هم از نعمت آب آشامیدنی سالم و پایدار بهره‌مند خواهند شد.

داودی اضافه کرد: عملیات اجرایی این پروژه از نیمه دوم سال گذشته توسط شرکت آبفا استان کرمانشاه آغاز و علی رقم وجود بارش‌ها به ویژه در ابتدای سال جاری پروژه به مراحل پایانی خود رسیده است.

وی در خصوص اقدامات انجام شده توسط شرکت آبفا در سال گذشته در این شهرستان تصریح کرد: ۳۸۸ فقره انشعاب آب شهری، ۳۶۰ فقره انشعاب آب روستایی و ۴۹۹ فقره انشعاب فاضلاب شهری واگذار شده و همچنین ۳۱۴ فقره کنتور خراب مشترکین در شهر و روستاهای جوانرود نیز تعویض شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه ادامه داد: در سال گذشته هزار و ۷۰۵ متر شبکه فاضلاب و ۳۵ هزار و ۱۲۵ متر لوله‌گذاری در سطح شهر جوانرود و روستاهای تابعه اجرا شده است.

داودی تاکید کرد: برای اجرای شبکه فاضلاب از لوله‌های پلی اتیلن در سایزهای ۲۰۰ و ۲۵۰ میلی‌متر استفاده شده که برای متصل کردن لوله‌ها به یکدیگر در جهت هدایت مسیر فاضلاب، ۲۹ باب منهول سایز ۱۰۰۰ میلی‌متری نیز ساخته شده است.

وی اضافه کرد: در راستای تأمین و حفظ بهداشت آب شرب شهری و روستایی در جوانرود، سال گذشته ۲۶ هزار و ۲۷۲ مورد کلرسنجی از منابع، مخازن و شبکه توزیع آب انجام و هزار و ۳۹۴ مورد آزمایشات میکروبیولوژی و ۳۶۱ مورد استانداردسازی انشعابات آب و فاضلاب هم انجام شده است.

داودی تصریح کرد: رفع حوادث و اتفاقات شبکه‌های آب و فاضلاب به تعداد هزار و ۹۲۶ مورد در سطح شهر جوانرود و شروینه، هزار و ۱۱۷ مورد رفع حوادث آب در سطح روستاهای تحت پوشش، شست و شو و لایروبی شبکه‌های مدرن و سنتی فاضلاب به طول ۵۵ کیلومتر و ۴۶۱ مورد احداث، لایروبی، هم سطح سازی و تعویض دریچه‌های منهول فاضلاب از دیگر اقدامات انجام شده توسط شرکت آب و فاضلاب در سال گذشته در شهرستان جوانرود بوده است.

وی با اشاره به شست‌وشو و گندزدایی ۳۳ باب مخزن و شست‌وشوی ۷۲ کیلومتر از شبکه‌های توزیع و خطوط انتقال آب در سطح شهرهای جوانرود، شروینه و روستاهای تحت پوشش، تاکید کرد: با توجه به ضرورت شستشوی سالانه مخازن ذخیره آب شرب و شبکه‌های توزیع و خطوط انتقال با هدف ارتقای کیفیت آب شرب، در زمان بندی‌های مشخص اقدامات لازم انجام شده است.

مدیرعامل شرکت آبفا استان کرمانشاه گفت: برای جلوگیری از هدررفت آب، ۸۷ هزار و ۹۳۰ متر از خطوط انتقال و شبکه‌های توزیع، ۴۲۹۰ فقره انشعاب نشت‌یابی انجام و ۷۰ مورد تعمیرات دوره‌ای و اضطراری در ایستگاه‌های پمپاژ و منابع تأمین آب در سطح شهرستان انجام شده است.

داودی عنوان کرد: طول خطوط انتقال آب در این شهرستان ۴۰ کیلومتر، طول شبکه توزیع آب در سطح شهرستان (جوانرود، شروینه و روستاهای تحت پوشش) ۲۸۸ کیلومتر، طول خطوط انتقال فاضلاب ۳/۸ کیلومتر و طول شبکه جمع آوری فاضلاب ۹۶ کیلومتر است.

تعداد کل مشترکان آب در شهر و روستاهای جوانرود ۲۴ هزار و ۶۷ مشترک و تعداد مشترکان فاضلاب ۲۰ هزار و ۲۱۱ مشترک است، به نحوی که ۱۰۰ درصد جمعیت شهر جوانرود تحت پوشش شبکه آب شرب و بیش از ۹۴ درصد نیز تحت پوشش شبکه فاضلاب هستند.

کد خبر 750734

دیگر خبرها

  • نیاز ۱۰۰ میلیارد تومانی اجرای طرح‌های آبرسانی شیروان
  • پیشرفت ۹۵ درصدی پروژه آبرسانی به شهر جوانرود
  • جهاد آبرسانی در ۱۲۵ روستای لرستان
  • برخورداری ۹۳ درصدی روستاهای شهرستان آزادشهر از طرح هادی
  • تسویه ۱۹۰ میلیارد تومان از بدهی‌های آب و فاضلاب بوشهر
  • رشد تأمین آب شرب پایدار در روستاهای کشور+جدول
  • آبرسانی به ۷۸ هزار نفر از جمعیت روستایی لرستان
  • پروژه های آب و فاضلاب جنوب استان اردبیل ساماندهی می شود
  • پروژه های آب و فاضلاب جنوب استان اردبیل ساماندهی می شوند
  • پیشرفت ۹۵درصدی پروژه آبرسانی به جوانرود باهدف کاهش تنش آبی این شهرستان