Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد علایی روز دوشنبه در مراسم افتتاح رویداد ملی آب مشهد افزود: در خراسان رضوی انسجام مدیریتی بین تمام نهادهای استانی شکل گرفته است و به همین دلیل باید با زبان مشترک موضوعات مرتبط با مسئله آب را که چالش دیروز، امروز و فردای ما است مطرح و با مدیریت مشارکتی حل کنیم.

وی با اشاره به طرح همیاران آب و نقش دانشگاه فردوسی مشهد در پیگری مسائل مرتبط با آن، ادامه داد: این دانشگاه به عنوان داور، فعالیت‌های سال ۱۳۹۸ این شرکت را تایید کرد و بر همین اساس توانسته‌ایم کسری مخزن آب زیرزمینی استان را که مخاطره آمیز است از ۸۶۰ میلیون متر مکعب به ۱۸۳ میلیون متر مکعب برسانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: این استان تنها استانی است که توانسته است برای تمام چاه‌های خود کنتور حجمی نصب کند، همچنین هزار و ۵۰۰ حلقه چاه غیر مجاز نیز بر این اساس پلمب شده تا مصرف برداشت غیر مجاز آب کنترل گردد.

وی افزود: باور داریم که بزرگترین رمز موفقیت نیاکان ما در گذشته برای زندگی در این سرزمین خشک و کم آب، سازگاری آنان با کم آبی بوده است و شرط بقای ما و فرزندان ما نیز در رعایت این اصل است و نمی‌توانیم به دلیل داشتن منابع مالی حاصل از فروش نفت، چاه های عمیق حفر کنیم یا سدهای مرتفع ایجاد نماییم.

علایی ادامه داد: با وجود همه خدمات برجسته‌ای که در این استان انجام شده است شهر مشهد نمونه‌ای از مدیریت ناپایدار است که شاخصه آن ناسازگاری با طبیعت و محیط زیست می‌باشد.

وی گفت: بیش از ۸۷ درصد منابع آب و آبخوان‌های زیرزمینی این استان برداشت شده است که باعث کسری مخزن با میانگین یک میلیارد و ۵۰ میلیون متر مکعب در سال شده و درطول ۴۰ سال گذشته ۳۰ میلیارد متر مکعب از آب‌های زیرزمینی از بین رفته است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با اشاره به سند طرح همیاران آب افزود: تا سال ۱۴۰۵ کسری مخزن استان باید صفر شود و در سال ۱۴۲۵ باید ۷۵ درصد حجم آب مخرن را بتوانیم به مخزن بازگردانیم.

رییس دانشگاه فردوسی مشهد نیز گفت: این دانشگاه به دلیل موقعیت جغرافیایی و سوابق تخصصی به طور ویژه به موضوع آب و محیط زیست می پردازد.

دکتر محمد کافی افزود: سیاست‌ها و مأموریت‌های خوبی در این راستا اجرا شده تا به طور ویژه به موضوع آب و سیاسیت‌های مدیریتی و بهره برداری آب در این دانشگاه بر اساس رسالت‌ و مسوولیت پذیری اجتماعی عمل شود.

وی ادامه داد: در حوزه‌های مختلف آب هرچه همگرایی بیشتر باشد نتیجه مطلوب تر خواهد بود و امید است با تلاش و پشتکار مسوولان و همراهی جامعه دانشگاهی بهتر و بیشتر از آب و منابع آب حفاظت و بهره برداری کنیم.

رییس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: باید امانتدار این نعمت بزرگ باشیم و در این راستا باید تمام سعی و تلاش خود را به کار ببریم تا با استفاده از تکنولوژی منابع آب، بازچرخانی و بهینه مصرف کردن آن به بهترین نحو این میراث گرانقدر را در اختیار نسل‌های آینده قرار دهیم.

وی افزود: استفاده از سیستم‌های آبیاری نوین در صورتی که موجب بازگردانی آب به منابع و مخزن‌ها گردد مطلوب است و باید با استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری به سویی برویم که در عین مصرف بهینه آب بتوانیم به حداکثر عملکرد مطلوب دست پیدا کنیم زیرا در شهرها نیز از آب به نحو مطلوب استفاده نشده و باید بحران کم آبی را جدی بگیریم.

چهارمین همایش رویداد آب مشهد در دانشگاه فردوسی مشهد تا فردا ادامه دارد.

برچسب‌ها محمد کافی ریاست دانشگاه فردوسی مشهد دانشگاه فردوسی مشهد شهر مشهد شركت آب و فاضلاب خراسان رضوی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محمد کافی ریاست دانشگاه فردوسی مشهد دانشگاه فردوسی مشهد محمد کافی ریاست دانشگاه فردوسی مشهد دانشگاه فردوسی مشهد شهر مشهد شركت آب و فاضلاب خراسان رضوی اخبار کنکور آب و فاضلاب خراسان رضوی دانشگاه فردوسی مشهد متر مکعب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۲۲۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبگرفتگی و سیلاب در ۴ شهرستان خراسان رضوی

سرپرست اداره‌ کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت: بارش‌های بهاری دیروز و دیشب موجب بروز سیلاب، آبگرفتگی معابر و آب افتادگی در برخی جاده های اصلی و روستایی در گناباد، بردسکن، کاشمر و تربت جام شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، باران در بخش رخ تربت حیدریه موجب جاری شدن سیل در محور قدیم رباط سنگ و رباط سفید مشهد شد؛سامانه بارشی از دیروز در مناطق مختلف خراسان رضوی فعال و موجب ایجاد رواناب و سیلاب در بعضی محور‌ها شد وسامانه بارشی حوزه سبزوار، کوهسرخ، زاوه، طرقبه شاندیز، فریمان، رشتخوار، مشهد، جوین، نیشابور و محور‌های تربت حیدریه - باغچه، درگز - قوچان، رشتخوار- تربت حیدریه را فرا گرفته و موجب لغزندگی معابر شده است.

بیشترین حجم بارش‌ها در شهرستان‌ها و مناطق سبزوار، جوین، جغتای،  داورزن، نیشابور، فیروزه، کاشمر، ریوش، خواف، تربت حیدریه، قوچان، درگز، چناران، گلبهار، طرقبه – شاندیز، ارتفاعات و دامنه‌های بینالود و هزار مسجد و برخی نواحی مشهد پیش بینی شده است.

در همین راستا سیدرضا عباسی نیشابوری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهد اظهارداشت: سیلاب در گناباد علاوه بر این که به 2 رشته قنات در روستای "بیمرغ" خسارت وارد کرده، موجب انسداد 2 راه روستایی در بخش مرکزی شده است که اکنون با تلاش عوامل امدادی مسیرها در حال بازگشایی است.

وی افزود: کاشمر، بارش 24 میلیمتری باران را تجربه کرد و براساس اعلام فرمانداری فقط برخی معابر دچار آبگرفتگی شده اند اما مشکل دیگری در شهرستان گزارش نشده اما در شهرستان بردسکن، جاده اصلی "درونه" به "طبس" دچار آبگرفتگی شده و جاده و "بردسکن" به "عشق آباد" در خراسان جنوبی دچار آبگرفتگی شده و مسدود است.

سرپرست اداره‌ کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی خاطرنشان کرد:دیروز بارش های شدید به مدت حدود 10 دقیقه در تربت جام موجب بروز آبگرفتگی معابر شد اما مشکلی برای روستاهای شهرستان ایجاد نکرد.

گفتنی است؛ مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی خراسان رضوی نیز اعلام کرد: با توجه به تقویت سامانه فعال بارشی در استان پیش بینی می‌شود تا عصر امروز حجم بارش‌ها افزایش یابد که همراه با رعدو برق، بارش تگرگ، آبگرفتگی و سیلاب در برخی نقاط استان خواهد بود.

همچنین وقوع بارش‌های رگباری همراه با رعدو برق با احتمال برخورد صاعقه، وزش باد شدیدایجاد رواناب و همچنین اختلال در سیستم حمل و نقل از دیگر مخاطرات این سامانه بارشی در خراان رضوی پیش بینی شده است.

توصیه شده؛ مردم خراسان رضوی از توقف و تردد در حاشیه رودخانه‌ها و مسیلها، صعود به ارتفاعات و سفر‌های غیر ضرور اجتناب و تردد در مناطق ییلاقی را مدیریت کنند.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • ریشه پیوند دانشگاه با جامعه در عملیاتی کردن دستاوردهای علمی است
  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند
  • جهاد آبرسانی در ۱۲۵ روستای لرستان
  • آبگرفتگی و سیلاب در ۴ شهرستان خراسان رضوی
  • سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمد در ایران انجام می‌شود
  • سقوط تراتسفورماتور در منطقه پردیس اهواز
  • بانوی خیراندیش مشهدی منزل خود را به بنیاد دانشگاهی فردوسی اهدا کرد
  • گسترش فرهنگ ایران زمین در پیوستگی ملی
  • شستشوی مخزن زمینی ۱۰۰ مترمکعبی روستای عسگرآباد ارومیه
  • دیدار مردمی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی