Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین اسماعیلیان مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، گفت: مشهد حدود ۳۵۳ روستا دارد که ۲۲۲ روستا از شرکت آب و فاضلاب روستایی وقت تحویل گیری و مسئولیت آن‌ها برعهده شرکت آب و فاضلاب مشهد قرار گرفت، این ۲۲۲ روستا از ابتدای سال ۹۹ وارد حوزه اختیارات شرکت آب و فاضلاب مشهد شد و سیاست‌های شرکت آب و فاضلاب مشهد بعد از ایجاد این یکپارچگی این است که تمام روستا‌های اطراف مشهد را تحت پوشش خود دربیاورد و مسئولیت قانونی و حقوقی خود را بر مبنای تامین و توزیع آب روستا‌ها را انجام بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: به همین جهت هماهنگی‌هایی را ما با دستگاه‌های ذی ربط از جمله فرمانداری و بخشداری‌ها انجام دادیم و از بین این ۳۵۰ روستا، ۵۰ روستا به دلیل آنکه نقاط جمعیتی هستند و قابلیت تحویل دهی به بخش آب و فاضلاب مشهد را دارند، به شرکت آب و فاضلاب مشهد اهدا شد و ما بعد از آنکه با فرمانداری و بخشداری‌ها صورت جلسه کردیم، نسبت به مقدمات تحویل گیری اقدام کردیم و تا الان حدود ۴۲ روستا تحویل گیری آن‌ها انجام شده است یا حداقل در دست اقدام است و ۸ روستا هم باقی مانده است که عمدتا خود روستا‌ها تمایلی نداشتند و به ما اعلام آمادگی نکردند.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه داد: شاید یکی از دلایل عدم اعلام آمادگی این ۸ روستا این باشد که مشکلات خاصی را در زمینه آب شرب ندارند، اما شرکت آب و فاضلاب مشهد پیگیراست که حتما همه روستا‌ها را تحویل گیری کند؛ چه روستا‌هایی که مشکلی ندارند و چه روستا‌هایی که مشکل دارند چرا که با این شرایط خشکسالی‌ها و کمبود بارندگی حتما در آینده نزدیک روستا‌هایی که تمایلی به طرح تحویل گیری نداشتند، با مشکل برمی خورند.

اسماعیلیان بیان کرد: ضمن آنکه کنترل سلامت، کیفیت و بهداشت آب و سلامت مردم هم نکته مهمی است که وقتی یک مرجع قانونی مثل شرکت آب و فاضلاب که باید پاسخگو باشد برای این کار گذاشته شود می‌تواند این مسائل را نسبت به سایر متولیان که به صورت خودگردان این کار را انجام می‌دهند، بهتر کنترل کند.

او تصریح کرد: پس یکی از اقدامات مهمی که انجام شد این بود که روستا‌های تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب مشهد از حدود ۸۲ درصد به حدود ۹۲ درصد در مدت یکسال افزایش پیدا کرده یعنی حدود ۱۰ درصد در یک سال افزایش داشته است همچنین از ۲۲۲ روستا ۱۴۰ روستا مشکلاتی از جنس تامین آب آشامیدنی، کیفیت آب و توزیع آب داشتند و یا در شرایط تنش آبی قرار داشتند که سال گذشته یک برنامه اولویت بندی انجام شد و این ۱۴۰ روستا در چهارتا اولویت اول گذاشته شد؛ اولویت اول مربوط به ۷۹ روستا بود که برنامه‌های اظطراری تعریف شد و در دستور کار شرکت آب و فاضلاب مشهد برای این ۷۹ روستا قرارگرفت.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد تاکید کرد: حجم کاری که در سال ۹۹ برای حوزه شهر و روستای مشهد انجام شد، چندین برابر سال قبل از تحویل گیری بود برای مثال ما درسال گذشته ۱۹ حلقه چاه فقط برای روستا‌های اطراف مشهد حفر کردیم در صورتیکه در سال قبل از تحویل گیری یعنی در سال ۹۸ در کل ۱ حلقه چاه حفر شده بود یعنی چیزی حدود ۱۹ برابر سال ۹۸ حفر چاه‌ها افزایش داشته است همچنین در سال گذشته بیش از ۷۰ کیلومتر شبکه از جنس خط انتقال، توسعه و اصلاح انجام شد در حالیکه در سال ۹۸ و قبل از تحویل گیری این میزان حدود ۱۴ کیلومتر بود.

بیشتر بخوانید

۲۰ روستای گناباد با تانکر آبرسانی می‌شود

اسماعیلیان اظهار کرد: در بقیه آیتم‌ها هم یک رشد چندین برابری در سال ۹۹ نسبت به سال‌های قبل از تحویل گیری داشتیم و ما در سال گذشته ضمن آنکه برنامه ریزی شد یک بخش قابل توجهی از روستا‌هایی که در حاشیه شهر مشهد قرار داشتند از طریق شبکه آب شرب مشهد هم به آن‌ها کمک شود و مجموعه این کار‌هایی که انجام شد باعث شد تا در مشکلات آب شرب این روستا‌ها تاثیر مثبت داشته باشد؛ بعد از این اقدام هیچ گونه تنشی در حوزه روستا‌های مشهد پیش نیامد؛ اما تاکید میکنم که مشکلاتی بازهم هست، اما تنش خاصی وجود نداشت و این موضوع به خوبی مدیریت شد.

او افزود: در بحث آب رسانی سیار هم برنامه ریزی‌های دقیقی انجام شد و برای روستایی‌هایی که با مشکل تامین آب مواجه بودند، آب را از جای دیگری برای آن‌ها تامین کردیم و مشکلات حل شد و سال گذشته را که اولین سال یکپارچگی بود به نسبت سال‌های قبل با شرایط بسیار بهتری پشت سر گذاشتیم.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه داد: بعد از سال ۹۹ وارد سال ۱۴۰۰ شدیم که سال بسیار سختی را شروع کردیم؛ در مشهد ما شاهد کاهش بارنگی‌ها هستیم که این کاهش بارندگی نسبت به سال گذشته ۶۷ در صد و نسبت به بلند مدت ۶۲ درصد شده است.

اسماعیلان بیان کرد: ۹۹ درصد سطح مشهد در وضعیت خشکسالی به سر می‌برد و این شرایط یک شرایط بسیار حاد و کم سابقه‌ای است که امسال در مشهد صورت گرفته است که در کنار این وضعیت، افزایش دما و مسائل مربوط به بیماری کرونا و کمبود اعتبار را هم داریم، اما علارغم تمام این موضوعات امسال شرکت آب و فاضلاب مشهد یک برنامه‌ی جامع‌تر و بزرگ تری نسبت به سال قبل تعریف کرده است.

او تصریح کرد: برای مثال برنامه ریزی کریم امسال ۲۹ حلقه چاه حفر کنیم که حدود ۱۵ حقله از این ۲۹ حلقه چاه، کامل حفر شده و یا درحال حفاری است یعنی تقریبا ۵۰ درصد از کاری که باید در کل سال انجام می‌دادیم در همین مدت چند ماه اول سال انجام دادیم تا یک برنامه‌ی بزرگ‌تر حتی نسبت سال گذشته که اولین سال تحویل گیری بود داشته باشیم.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد تاکید کرد: بعضی از منابع تامین کننده آب شرب روستا‌ها عمدتا منابع غیرپایدار یعنی چشمه، قنات و یا چاه‌های نیمه عمیق هستند و بسیار متاثر از وضعیت خشکسالی می‌باشند برای مثال ما دو قنات نیمه عمیق در مشهد داریم که بخشی از آب شرب مشهد از این دو قنات تامین می‌شود، که نسبت به سال گذشته ۷۰ در صد کاهش آب دهی دارند.

اسماعیلان اظهار کرد: خیلی از چاه‌ها در بعضی از روستا‌ها نسبت به سال گذشته بیش از ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است، اما نتیجه این است که علارغم تمام این مشکلات و خشکسالی‌ها و کاهش بارنگی‌ها شرایط ما دراجرای برنامه‌ها نه تنها از سال ۹۹ بلکه از سال‌های قبل‌تر هم بهتر است واگر در سال گذشته از ۲۲۲ روستا ۱۴۰ روستا با مشکل داشتیم امسال از ۲۶۴ روستا ۱۱۳ روستا با مشکل داریم که البته ما فقط توانستیم برای ۴۲ روستا در جهت تقویت آب به صورت سیار اقدام کنیم.

او افزود: به همین جهت امسال ما نسبت به سال گذشته و به ویژه نسبت به سال‌های قبل از تحویل گیری شرایط خیلی بهتری داریم خیلی از روستا‌هایی که مشلات بزرگی در زمینه کمیت و بهداشت آب داشتند با پروژه بزرگی که اجرا شد و به بهره برداری رسید این روستا‌ها که بعضا در مسیر جاده سیمان وبلوار رسالت بودند به آب شرب مشهد متصل شدند و کل مشکلات آن‌ها به حداقل خود رسید.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه داد: اما تمام این موارد که گفته شد به منظور این نیست که تمامی مشکلات حل شده است، مشکلاتی مثل قطعی آب یا گا‌ها تامین آب هنوز هم وجود دارد، اما اگر در مقام مقایسه نسبت به سال‌های قبل بخواهیم بیان کنیم، امسال شرایط خیلی خوبی داریم.

انتهای پیام//ص. ب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شرکت آب و فاضلاب مشهد آب شرب خشکسالی چاه کشاورزی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد نسبت به سال گذشته روستا هایی سال های قبل انجام شد روستا ها حلقه چاه آب شرب سال ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۱۲۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع آسیب‌های زیرساختی به روستاهای دهلران در دستور کار

                                                         

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ مجید بگلریان در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات مدیریت بحران شهرستان دهلران در بخش سراب میمه، اظهار داشت: برآورد میزان خسارات وارد شده به روستای تختان و رفع مشکلات زیرساختی وارد فاز عملیاتی شده است.

وی با قدردانی از حضور جهادی دستگاه‌های خدمات رسان و بررسی میدانی از روستای تختان دهلران، افزود: رفع سریع آسیب‌های زیرساختی در حوزه‌های آب، برق و گاز در این روستا بسیار ضروری بوده و تامین آب ۲ روستای تختان و خربزان باید در دستور کار قرار گیرد.

مدیرکل بحران استانداری ایلام با اشاره به بررسی‌های مسئولان استان و شهرستان از روستای تختان، عنوان کرد: اقدامات عمرانی روستای تختان بایستی در کوتاه مدت از منابع داخلی بنیاد مسکن و در دراز مدت از طریق کمیته برنامه ریزی شهرستان دهلران، عملیاتی شود.

بگلریان با اشاره به بارش بالای ۱۰۰میلیمتر بارندگی در پنج شهرستان استان، تصریح کرد: آمار دقیق خسارات باید هر چه سریعیتر برآورد شود و بر اساس شاخص‌های ۱۸ گانه با مختصات یو. تی. ام، جمع بندی و به وزارت کشور ارسال شود.

مدیرکل مدیریت بحران استان ایلام در پایان با تاکید بر لزوم ترویج بیمه در بین روستائیان و کشاورزان، اعلام کرد: بیمه نقش مهمی در جبران خسارت‌های ناشی از حوادث غیرمترقبه از جمله سیل دارد.

فرماندار ویژه دهلران نیز در این نشست با اشاره به خسارات سیل و بارندگی به روستای تختان، گفت: در هنگام وقوع حادثه، نیرو‌های امدادی و دستگاه‌های خدمات رسان به منطقه اعزام شده و اقدامات اولیه برای اهالی روستا انجام و در ادامه نیز پیگیری برای رفع مشکلات اهالی این روستا در دستور کار قرار گرفت.

لطیف صادقی افزود: با تشکیل نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات مدیریت بحران شهرستان دهلران موضوع بررسی زیرساخت‌های روستا از جمله آب، برق، گاز، طرح هادی، خسارات وارده به معابر روستا و برخی منازل مسکونی انجام شده است.

وی تاکید کرد: تصمیمات لازم در راستای رفع مشکلات این روستا، در اسرع وقت با حضور مدیر کل مدیریت بحران استان، مدیر عامل شرکت توزیع برق استان، جانشین مدیر عامل آبفای استان و سایر مسئولان شهرستان و بخش در دستور کار قرار گرفته است.

فرماندار ویژه دهلران با تاکید بر اینکه دستگاه‌های خدمات رسان باید جهت رفع مشکل این روستا به سرعت وارد عمل شوند، ابراز کرد: رفع مشکلات معابر روستا توسط بنیاد مسکن و حل مشکل راه دسترسی باید به سرعت انجام شود و در درازمدت از بنیاد مسکن توقع داریم که در خصوص احداث دیوار حائل این روستا پیگیری و بررسی لازم را انجام دهد.

دیگر خبرها

  • پیشرفت ۹۵ درصدی پروژه آبرسانی به شهر جوانرود
  • جهاد آبرسانی در ۱۲۵ روستای لرستان
  • برخورداری ۹۳ درصدی روستاهای شهرستان آزادشهر از طرح هادی
  • رشد تأمین آب شرب پایدار در روستاهای کشور+جدول
  • کاروان سلامت هلال احمر تالش در روستاهای بخش مرکزی تالش اجرا شد
  • پروژه های آب و فاضلاب جنوب استان اردبیل ساماندهی می شود
  • پروژه های آب و فاضلاب جنوب استان اردبیل ساماندهی می شوند
  • کدورت آب شرب جوانرود در پی طغیان چشمه کاوات
  • پیشرفت ۹۵درصدی پروژه آبرسانی به جوانرود باهدف کاهش تنش آبی این شهرستان
  • رفع آسیب‌های زیرساختی به روستاهای دهلران در دستور کار