Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@11:03:47 GMT

فرهنگ وقف و نذر آب باید توسعه پیدا کند

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۵۴۱۲۸

فرهنگ وقف و نذر آب باید توسعه پیدا کند

به گزارش خبرنگار مهر، حسین اسماعیلیان ظهر یکشنبه در مراسم پروژه آبرسانی «نذر آب» روستای آبشکی در منطقه تبادکان شهرستان مشهد که با همت خیرین صورت گرفت، درباره هزینه و اعتبار اجرای این طرح اظهار کرد: بر اساس برآوردها هزینه اجرایی طرح راه‌اندازی خط آب انتقال آب و شبکه شرب روستا ۵۰۰ میلیون تومان بوده که بخشی از آن را شرکت آبفای مشهد پرداخت خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اینکه فرهنگ وقف و نذر آب باید توسعه پیدا کند، بخش دیگری از هزینه‌ها توسط خیرین تامین شده که در قالب وقف فناورانه تعریف می‌شود. تلاش ما این است که با اتکا به همین وقف‌ها بخش قابل توجهی از مشکلات آب مشهد چه در بخش مرکزی و چه بخش احمدآباد حل شود.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد تصریح کرد: موضوع آب و چالش‌های مربوط به آن همواره وجود داشته و دارد که باید برای رفع آن در حوزه تامین و مدیریت مصرف آب برنامه‌ریزی شود. در حال حاضر حدود ۹۰ روستا در مشهد در شرایط تنش آبی قرار دارد که برای گذر از این تنش آبی به ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی افزود: ۳۰ میلیارد تومان از این اعتبارات در سفر اخیر ریاست جمهوری به مشهد مصوب شد و علاوه بر این وزیر نیرو و نمایندگان مجلس نیز برای تامین ۱۰۰ میلیارد تومان باقی مانده قول مساعد داده‌اند.

اسماعیلیان در خصوص برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای آبرسانی به روستاها با توجه به خشکسالی گفت: خشکسالی سال گذشته بی‌سابقه بود، کل بارندگی سال گذشته کمتر از ۱۰۰ میلیمیتر و بارندگی در سال جاری نیز کمتر از ۱۰۰ میلیمتر بوده است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: در حال حاضر کل حوزه شهرستان مشهد در وضعیت خشکسالی قرار دارد. اگر حمایت‌ها و اقدامات صورت گرفته طی ۲ سال گذشته نبود، امروز شرایط شهرستان مشهد بسیار بحرانی‌تر بود.

وی افزود: آبرسانی در سال ۱۴۰۱ به ۹۰ روستا در مشهد در دستور کار قرار گرفته که بخشی از آن در سال گذشته اجرایی شد و در تابستان به مدار بهره‌برداری می‌رسد. میزان بارندگی‌ها در مشهد طی سال گذشته ۶۰ درصد کاهش داشته و نسبت به میانگین بلندمدت نیز بسیار پایین بوده است.

اسماعیلیان در خصوص اجرای طرح آب‌رسانی به روستای آبشکی در منطقه تبادکان مشهد اظهار کرد: از ابتدای سال ۹۹ مسئولیت تامین آب روستاها در مشهد بر عهده آبفای مشهد قرار گرفته است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد اظهار کرد: در مشهد ۳۵۰ روستا در سه بخش با جمعیتی بالغ بر ۳۵۰ هزار نفر وجود دارد که ۲۲۲ روستا توسط آب و فاضلاب روستایی وقت به آبفای مشهد تحویل شد. حدود ۱۳۰ روستای دیگر تحت پوشش آبفای مشهد نبود و متولی خاصی برای این روستاها وجود نداشت.

وی افزود: در سال ۹۹ سطح برخورداری در شهرستان مشهد از آب شرب ۸۲ درصد بود که از متوسط استانی نیز پایین‌تر بود اما در حال حاضر این رفم به ۹۲ درصد رسیده است. یکی از اولویت‌های شرکت آبفای مشهد تحت پوشش قرار دادن این روستاها بود. در این خصوص جلساتی برگزار شد و از این ۱۳۰ روستای باقیمانده ۸۰ روستا احصا شد که تا کنون حدود ۴۰ روستا تحت پوشش آبفا قرار گرفته است. روستاهای باقی مانده به دلیل نبود تاسیسات و بی‌تمایلی متولیان روستا هنوز تحت پوشش قرار نگرفته است. در مجموع در حال حاضر ۲۷۰ روستای شهرستان تحت پوشش شرکت آبفای مشهد قرار دارد.

اسماعیلیان گفت: روستای آبشکی با وجود حدود ۲۰۰ نفر جمعیت فاقد شبکه آبرسانی بود و تنها از طریق قنات آب به آن منتقل می‌شد. در حال حاضر از این دست روستاها در مشهد باز هم به چشم می‌خورد. به همین دلیل برنامه‌ریزی شده تا با مشارکت خیرین بتوانیم آبرسانی به روستای آبشکی به سرانجام رسد.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد اظهار کرد: هم‌اکنون راه‌اندازی خط آب انتقال آب و شبکه شرب روستا در دستور کار شرکت آب و فاضلاب مشهد قرار گرفته است. کلیه انشعابات نصب شده در این روستا تا انتهای تابستان سال جاری از شبکه آب پایدار برخوردار خواهد شد.

کد خبر 5484864

منبع: مهر

کلیدواژه: خراسان رضوی مشهد نذر آب چالش کم آبی آب و فاضلاب شهری بوشهر کرمانشاه ویروس کرونا خطبه های نماز جمعه آمار کرونا گرد و غبار عملیات بازی دراز صعود به بازی دراز گروههای جهادی آلودگی هوا خراسان رضوی سرپل ذهاب اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای البرز گرد و خاک مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد شهرستان مشهد حال حاضر آبفای مشهد سال گذشته تحت پوشش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۴۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل تامین برق روستای سیل زده«تختان» دهلران حل شد

ولی الله ناصری در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: روز گذشته در اثر بارش باران و به تبع آن طغیانی شدن رودخانه فصلی روستای تختان شهرستان دهلران و آبگرفتگی روستا تعدادی از پایه‌های شبکه برق تخریب و باعث محدودیت در تامین برق برای اهالی آن منطقه شد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان ایلام در این خصوص، گفت: با توجه به صدور اعلامیه سازمان هواشناسی مبنی بر امکان وقوع سیل در استان به ویژه حوزه جنوب و برنامه ریزی و آمادگی لازم برای مقابله با این پدیده در صنعت برق، در کمتر از چند ساعت شبکه و ترانسفورماتورهای آسیب دیده روستای تختان اصلاح و مردم آن منطقه از این نعمت بهره مند شدند.

ناصری ادامه داد: پس از اعلام دیسپاچینگ برق مبنی بر آسیب به شبکه روستای تختان اکیپ‌های عملیاتی و اجرایی به محل اعزام شدند و به دلیل گسترش سیلاب در بستر و حریم مسیل در یک ماراتن چند ساعته حدود یک هزار متر شبکه جایگزین از مسیر جدید احداث و یک دستگاه ترانسفورماتور برای تامین برق این روستا نصب شد.

کد خبر 6096764

دیگر خبرها

  • پاسخگویی به ۳۵۷ هزار تماس مشترکین آب و فاضلاب قم
  • فارسیان، پلکانی به بلندای تاریخ
  • برخورداری ۹۳ درصدی روستاهای شهرستان آزادشهر از طرح هادی
  • رویش گل‌های بهاری در دل کوه‌های روستای شوراب + فیلم
  • مشکل تامین برق روستای سیل زده«تختان» دهلران حل شد
  • رفع مشکلات زیرساختی روستای سیل زده تختان دهلران در دستور کار است
  • دو روی سکه باران در ایلام
  • خط آب روستای «دشت‌اکبر» متصل شد
  • بهره مندی ۱۶۱ روستای لرستان از آب شرب در دولت سیزدهم
  • رفع مشکل کمبود آب شرب روستای میرآباد مازول نیشابور